Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Formace vedoucích

01.04.2016, kategorie: Zprávy



V letošním roce připravuje ICCRS v Evropě dvě události: Institut pro formaci vedoucích a Kurs pro vedoucí.

Institut pro formaci vedoucích

V termínu 28. srpna – 17. září 2016 proběhne v Římě sedmý běh programu Institutu pro formaci vedoucích. Vyučování obsahuje biblická studia, eklesiologii, pneumatologii, mariologii, kerygma, katolickou charismatickou obnovu, vedení a službu. Pro studenty jsou připraveny praktické přednášky a workshopy pro různé oblasti služby v rámci Obnovy. Navíc je zařazeno několik poznávacích výletů do Říma. K účasti je potřeba, abyste byli vedoucími (i budoucími) modlitební skupiny nebo společenství v rámci katolické charismatické obnovy a měli chuť ve svém vůdcovství růst.
„Dnes je naléhavě potřeba odhodlaného hlásání a zároveň řádné a hluboké křesťanské formace. Ještě mnohem více nyní potřebujeme zralé křesťanské vedoucí, kteří jsou si jisti vlastním povoláním a posláním v církvi i ve světě!“ (Jan Pavel II.).
Více informací naleznete na stránkách ICCRS.

Kurs pro vedoucí

S velkou radostí také oznamujeme další konání Kursu pro vedoucí: 6. – 13. srpna 2016 v Polsku. Tento kurs je pro lidi každého věku z Obnovy na celém světě, kteří chtějí nějakou část svého života věnovat formaci pro vedení v Obnově. Tento program nabízí ICCRS ve spolupráci s Národním služebným týmem polské Obnovy a má být povoláním a požehnáním pro nové vedoucí, stejně jako posilou a povzbuzením pro vedoucí stávající. Program obsahuje každodenní mši svatou, eucharistickou adoraci a bohoslužbu chval a uctívání. Výuka se zaměří na základní zkušenost a vizi katolické charismatické obnovy (eklesiologie, křest Duchem svatým, historie Obnovy, teologie misie) a na praktickou pomoc a impulsy pro službu (o modlitebním setkání, základní evangelizační postupy a život vedoucího). Zároveň bude prostor pro reflexi, sdílení a službu. Kurs bude probíhat v angličtině a polštině.
Buď silný, můj synu, milostí Krista Ježíše! A co jsi ode mě slyšel - mnoho lidí to může dosvědčit - svěřuj dál spolehlivým mužům, kteří budou schopni, aby tomu učili i druhé“ (2 Tim 2,1-2).
Pro více informací se obraťte na otce Wojciecha Novackého (wnowacki@odnowa.org).


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump