Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Jan Pavel II.: Charismatická obnova je znamením naděje

12.11.2002, autor: David Vopřada, kategorie: Papežové o CHO
Papež Jan Pavel II. zaslal účastníkům konference „Katolického společenství komunit a společenství úmluvy“ (Catholic Fraternity of Covenent Communities and Fellowships, CFCCF) poselství u příležitosti pětatřiceti let od začátku charismatické obnovy. CFCCF (www.catholicfraternity.net) vzniklo v roce 1990 a zahrnuje asi 50 charismatických komunit se zhruba 30 tisíci členy po celém světě.

Papež v listě píše: „Životu církve prospíváte věrným svědectvím přítomnosti a činnosti Ducha svatého a tak jste již mnoha lidem pomohli znovu objevit ve vlastním životě krásu milosti, kterou dostali při křtu, bráně do života v Duchu. … To jim pomohlo poznat moc plného vylití Ducha svatého, které obdrželi při biřmování. Připojuji se k vám, když chválíte Nejsvětější Trojici za dílo Ducha, které stále přitahuje lidi k plnému životu v Kristu a zdokonaluje jejich pouto s církví.“

Jan Pavel II. také vyzdvihl nutnost „evangelizace kultury, aby život znamenala naděje, a ne strach nebo skepse“. Charismatiky vybízí, aby se stali „živým znamením naděje, nositeli Kristovy radostné zvěsti pro muže a ženy dnešní doby“. Musejí se stát „autentickými svědky pravdy a pohledu na život, který byl církvi svěřen a který církev hlásá“. „Společenství víry a života, společenství s nástupci apoštolů, je mocným svědectvím zakotvené pravdě, kterou svět tolik potřebuje.“ Charismatické komunity mají v církvi velký úkol – být „domovem a školou společenství“ (srov. Novo millenio ineunte, 43).

-----

Zdroj: Zenit News.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump