Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Katolická charismatická konference

Brno 2008
10.03.2008, kategorie: Charismatické konference

Letošní 19. ročník katolické charismatické konference se uskuteční v termínu 9.-13.7.2008 opět v moravské metropoli. Hlavní program se bude konat v moderním pavilonu F na brněnském výstavišti BVV. Záštitu nad konferencí převzal brněnský biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle, který program zahájí mší svatou v katedrále, a rovněž hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek.

Charismatickou konferenci organizuje v České republice od roku 1989 hnutí Katolické charismatické obnovy. Jedná se o čtyřdenní akci duchovně formačního charakteru, určenou pro členy a sympatizanty hnutí, ale i pro křesťany jakékoli spirituality, včetně hledajících. Za účelem duchovního i lidského povzbuzení a hlubší křesťanské formace se zde setkávají tři až čtyři tisíce křesťanů z celé České republiky i ze Slovenska, přičemž zájem o konferenci každoročně vzrůstá. Kromě laiků se programu pravidelně účastní několik desítek kněží a řeholníků, konferenci hojně navštěvují i křesťané jiných církví.

Program konference tvoří přednášky, adorace, společná modlitba a bohoslužby. Mottem letošní konference je desátý verš čtvrté kapitoly Janova evangelia: „Kdybys znala Boží dar…“ (Jan 4,10) Nedílnou součástí programu bývá „dětská konference“, proto sem jezdí stále více rodin s dětmi, které by se těžko mohly účastnit klasických exercicií. K dění na konferenci patří i neformální setkání účastníků a jejich kulturní vyžití – divadelní představení, koncerty apod. V neposlední řadě ji lze také příjemně spojit s poznáváním pamětihodností a krás města, které konferenci hostí.

Pozvání k účasti na konferenci přijali sr. Veronika Barátová s komunitou Blahoslavenství, P. Vojtěch Kodet, P. Petr Karas, Kateřina Lachmanová, P. Michael Slavík, Františka a Ignác Muchovi, P. Aleš Opatrný, P. Tomáš Holub, Augustin a Viola Svobodovi, P. Bogdan Stepien, Josef Zeman, P. Pavel Semela, Roman Čiviš, P. Marcel Javora, P. Marek Orko Vácha a další. Čtvrteční večerní koncert chval povede Richard Čanaky se skupinou F.B.I. z Bratislavy a bude přístupný všem zájemcům z Brna a okolí.

Podrobné informace k organizaci a programu včetně elektronické přihlášky se nacházejí na adrese konference.cho.cz. nebo si je lze vyžádat vždy večer mezi 18 a 20:00 na tel. čísle 777087736.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump